۱۱ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۴۷

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع):

ملاصدرا وقتی به مشکل علمی برمی‌خورد، به حرم حضرت معصومه(س) می رفت

ملاصدرا وقتی به مشکل علمی برمی‌خورد، به حرم حضرت معصومه(س) می رفت

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) گفت: محبت الهی حقیقتی است که وقتی وجود هر کس را دربرمی گیرد سراسر وجود را دربرمی‌گیرد و او غیر از معبود به شخص دیگری فکر نمی‌کند.

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از علمای اهل سنت امامیه صوفیه هند که به ایران سفر کرده اند دیروز یکشنبه ۱۰ بهمن ماه ۱۴۰۰ با حضور در مجمع جهانی اهل بیت (ع) با حجت الاسلام و المسلمین رضا رمضانی دبیرکل مجمع دیدار و گفتگو کردند.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی طی سخنانی در این دیدار گفت: محبت الهی حقیقتی است که وقتی وجود هر کس را دربرمی گیرد سراسر وجود را دربرمی‌گیرد و او غیر از معبود به شخص دیگری فکر نمی‌کند.

وی افزود: انسان وقتی می‌خواهد به این محبت حقیقی برسد باید از ابزار و وسایلی که خداوند معرفی کرده بهره‌مند شود که آن هم اولیا الهی هستند. اولیا می‌توانند نقش مهمی داشته باشند تا ما را به محبت الهی متصل کنند.

دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت (ع) با بیان اینکه اگر محبت به صورت واقعی باشد انسان به حب الله می‌رسد تصریح کرد: در زیارت جامعه کبیره امام هادی (ع) می‌فرماید: "مَنْ اَحَبَّکُمْ فَقَدْاَحَبَّ اللَّهَ وَمَنْ اَبْغَضَکُمْ فَقَدْ اَبْغَضَ اللَّهَ وَمَنِ اعْتَصَمَ بِکُمْ" (هرکس مطیع شما شد به یقین مطیع خدا است و هرکس نافرمانی نسبت به شما داشت به یقین در محضر حق عاصی محسوب می‌شود). حضرت فاطمه (س) نیز می‌فرماید: "إنَّ السَّعیدَ کُلَّ السَّعیدِ، حَقَّ السَّعیدِ مَنْ احَبَّ عَلیّا" (همانا حقیقت و واقعیّت تمام سعادت‌ها و رستگاری‌ها در دوستی علیّ علیه السلام در زمان حیات و پس از رحلتش خواهد بود.)

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی گفت: این محبت اگر در کل دنیا منتشر شود در همین دنیا بهشت را احساس کرده و می‌بینیم. مهم این است کسانی که محبت در دل و وجودشان قرار گرفته آن را به دیگران آموزش و تعلیم دهند و این وظیفه مهم عارفان است. علاوه بر محبت باید به معنای واقعی تبعیت و پیروی هم باشد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به شخصیت ملاصدرا عارف و حکیم و بنیانگذار مکتب فلسفی حکمت متعالیه افزود: ملاصدرا هر وقت به مشکل علمی یا مطلب مبهمی برمی‌خورد، به حرم مطهر حضرت معصومه (س) مشرف می‌شد و با توسل به آن حضرت مشکلش حل می‌شد.

نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری اضافه کرد: ملاصدرا تعبیری دارد که یک عارف چهار مرحله را باید طی کند تا عرفانش کامل شود و کتابش با عنوان حکمت متعالیه در چهار سفر را بر همین اساس قرار داده است. سفرهای چهارگانه، بنا بر آثار و تعلیمات عارفان مراحل عملی برای رسیدن به خدا است. سفر اول: سفر من الخلق الی الحق، سفر دوم: سفر بالحق فی الحق، سفر سوم: سفر من الحق الی الخلق بالحق، سفر چهارم: سفر فی الخلق بالحق.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی گفت: وقتی که انسان به این مرحله برسد از احدی غیر از خدا نمی‌ترسد. امام خمینی (ره) با این قدرتی که داشت گفت آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند کند، شاگرد ایشان امام خامنه‌ای هم به همین مرحله رسید و فرمود دشمنان انسانیت و کرامت انسان هیچ غلطی نمی‌توانند کنند.

وی تاکید کرد: مهمترین وظیفه عارفان واقعی شناخت دشمنان بشریت، انسانیت و کرامت انسانی است.

حجت الاسلام و المسلمین رمضانی با گرامیداشت یاد امام خمینی (ره) تصریح کرد: امام راحل دنیای امروز و نسل جوان را با حوزه معرفت و عرفان مأنوس کرد. عارف در نظر ایشان یعنی کسی که قلبش مملو از محبت خداست، اما در میان مردم است و آن‌ها را هم دوستدار و محب خدا می‌کند. در جبهه‌های جنگ جوانانی دلداده این مکتب بودند، مانند حاج قاسم سلیمانی که در نهایت به دیدار دوست شتافت و شهید در راه حق شد.

کد خبر 5412985

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha